Тут є все !!!

Формула успіху. 365 днів на рік

Деякі афоризми, які наводяться в тут, допомагають в житті. "Як?" - запитаєте Ви. Роздруковані крупним шрифтом на окремих листах, вони розклеєні всюди - в кабінеті, в спальні, в приймальні... Цей хід не винахід, він підглянутий у багатьох великих людей. Впродовж довгого часу, день за днем, щогодини ці вислови настроюють підсвідомість, а потім і свідомість на успіх.

Пропонуємо Вам виконати той же хід. Зробіть вибірку кращих для Вас афоризмів - тих, які здадуться Вам найважливішими і необхіднішими. Розклейте їх всюди, де Ви проводите свій час, і через деякий час Ваша підсвідомість почне працювати на Вас навіть коли Ви спатимете.
Таку роботу проводьте впродовж 365 днів на рік

21.02.13

Таємниця слова. Чи буде вона розгадана? (+++відео)




Євангеліє від Іоанна починається словами "На початку було Слово, і Слово було у Бога, І Слово було Бог. Воно було на початку у Бога. Усе через Нього повстало, і без Нього ніщо не почало бути, що почало бути ». Велика таємниця слова існує стільки ж, скільки і слово. 


Даром божим вважали всі релігії світу слово, і дар цей людина отримує від життя при своїй появі на світ. Про походження мови більшість людей ніколи не замислювалися, але і ті, хто присвятив цьому життя своє, теж не змогли розгадати одну з найбільших таємниць - таємницю походження мови. 

Версій і теорій про її походження завжди висловлювалося багато. При цьому жодна з висловлених версій досі не знайшла свого наукового підтвердження, бо сама історія виникнення мови йде корінням в непроглядний морок століть, який не розсіє жодна допитлива думка. Думка ця може разом зі своїм носієм намагатися бродити темними підземеллями історії, намагаючись висвітлити розумом темні переходи і закутки. Спробуйте самі для задоволення власної цікавості, в разі її наявності, звичайно, проникнути внутрішнім поглядом в безпроглядну глибину століть і постаратися побачити там якісь натяки на історію виникнення слова. 

Припущень різних про те, як воно виникло, завжди багато. Серед них самим, мабуть, першим було припущення про божественне походження слова, і це припущення ніким так і не спростовано. Тим часом цікаве людство не відчуває себе задоволеним цим, а тому висуваються припущення про те, що слово - це породження інстинктів людини, що виражався в звуках; прихильники звуконаслідувальної теорії вважають, що слова могли з'явитися в результаті того, що людина намагалася наслідувати звуки природи, а ці звуки склалися у слова; є теорія походження слова з окремих вигуків, вимовлюваних людиною в різних життєвих ситуаціях; існувала теорія соціального договору про те, що люди, можливо, домовилися, як вимовляти те чи інше слово. Існують теорії космічного походження мови. 

Відповіді на питання про те, як звучали перші звуки, ніхто і ніколи не дізнається. Можливо, вони були схожі на звуки, що видаються немовлям, серед цих звуків в основному були голосні звуки, схожі на ті, які людина видає, наслідуючи голосам тварин або звуків природи. Здається, що ті перші звуки були проявом простих людських почуттів голоду, страху, насолоди. Жодна людська мова не може обійтися без голосних і приголосних. У словах і граматичних формах, а також у синтаксисі знаходить своє відображення душа народу. У слові закріплені результати багатовікової пізнавальної діяльності людей, а без слів неможливі вираз і передача понять і уявлень. Слову властива значеннєва стійкість, а це дозволяє використовувати його для найменування нових явищ дійсності і може служити фактором словесної творчості. 

З самого початку слово було знаряддям людської діяльності, але при цьому завжди зберігало елемент якоїсь таємничості, вимагало до себе дбайливого відношення і поводження. Завжди існували слова священні, які не можна було вимовляти без потреби, поза зв'язком з тими обрядами і таємними дійствами, які ці слова супроводжували. 

Чарівна сила слова полягає в здатності викликати уявлення та образи. Слова, укладені в заклинання, таємничі і небезпечні, як правило, вони підвладні тільки людям, наділеним таємними знаннями і уміннями. 

Будь-які птах, рослина, тварина або предмет неорганічного світу стають чимось конкретним і зрозумілим тільки тоді, коли отримують ім'я, яке вириває їх з небуття і безіменності, робить відчутним і значущим. Як відомо, життя не терпить предметів, відірваних від реальності. Називати ж прояви сущого, в якому б вигляді вони не виступали, одним словом «це» - ознака убогості свідомості й відсталості мови. 

Таємниця народження людської мови, думається, ніколи не стане відомою. У мороці печер, де переховувалися перші люди, на стінах збереглися різні зображення. Стіни печер чули колись закляття і заклики, таємні заклинання на щасливу охоту і вдалу рибалку, там народжувалися примітивні молитви і перші пісні. Там же можна побачити і зображення людських фігур. Здається, що чари перших слів таяться саме там, у таємничих і потаємних місцях, прихованих від очей наших сучасників. Саме стіни печер стали першими стінами, на яких людина стала запам'ятовувати бачене і уявне, намагаючись передати свої знання та емоції іншим поколінням. Бажання поділитися народжувало звуки, що складаються в слова, слова завжди супроводжували жести і рухи тіла, що вважалися звичайним явищем. 

Пам'ять, як і слово, дається людині при народженні, супроводжує його все життя. Людина, народжена жити в швидкоплинності миттєвостей сьогоднішнього дня, швидко мінливих і минущих, завжди була у полоні бажання зробити безсмертними найцікавіші явища і предмети свого життя; малюючи на стінах печер, вона наділяла безсмертям супутників свого первісного існування - родичів і тварин, таємничих прибульців в шоломах, схожих на скафандри. 

Наскельний художник робив в той час те, що робить зараз художник слова: він сприяв забезпеченню існування в майбутньому того, що було б приречене на безмовність, безвість. Знаєте ж ви відому фразу: «Людина живе, поки її пам'ятають». Перефразувавши її, можна припустити, що поки люди будуть пам'ятати, завдяки написаному, про подію, але минулому, вона буде існувати. І первісний наскельний художник, і художник слова служили і продовжують служити пам'яті житті.

***
Зверни увагу



Немає коментарів:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Рік народження

1473н (1) 1564н (1) 1595н (1) 1623н (1) 1639н (2) 1690н (1) 1712н (1) 1722н (1) 1732н (1) 1769н (1) 1802н (2) 1809н (3) 1814н (4) 1836н (1) 1845н (1) 1847н (1) 1854н (1) 1856н (1) 1863н (3) 1864н (1) 1865н (1) 1866н (1) 1871н (2) 1874н (2) 1878н (1) 1879н (2) 1888н (1) 1889н (1) 1892н (1) 1898н (2) 1906н (2) 1909н (1) 1926н (1) 1930н (2) 1935н (2) 1937н (2) 1938н (2) 1941н (2) 1947н (2) 1949н (2) 312 до н.е (1) 384н до н.е. (1) 815н (1) 827н (1) 890н (1)

Це буде корисним ...